Nuoren rynnäkkeen puun tumma

Published 10/17/2018 16:42:08 Edit 07/11/2019 09:59:08 by 489945901
Eristetty, tämä kukkulo sijaitsee puussa lähellä vanhaa lähdettä, joka on tänään kuivunut.
#Historia #Tumulus #Hallstatt #Couchey

Kausi: -5400-300 vuotta

tilanne


Eristetty, tämä kukkulo sijaitsee puussa lähellä vanhaa lähdettä, joka on tänään kuivunut.

Kaivausten historia


Vuonna 1907 P. Renard ja Clément Drioton, Côte-d'Orin muinaiskomission museon kuraattorin, jota nykyään kutsutaan Dijonin arkeologiseksi museoksi (Vernou, 2005), kuraattorit, löysivät tuplauksen kokonaan ( Jourdin, 19083, Henry, 1933, Nicolardot, 1968, Nicolardot, 2003, katso inventaarit sivulla 325) antamatta tarkkaa tietoa sen arkkitehtuurista. Eri hautaamien määrittely on mahdollista vain huonekalulevyistä.

Rakenne ja nykytila


Tummu rakennettiin kalkkikivestä. Sen halkaisija oli 15 m ja korkeus 1,50 m. Sitä ei enää näy maisemassa, koska sen materiaalit on kerätty vuosina 1919 - 1920 teiden kunnostamiseen (G. Aubryn antamat suulliset tiedot). Nykyään on edelleen pyöreä muotoinen helmi, joka on säilytetty noin 0,40 m korkeudella ja 16 m halkaisijalla. Sisustus näyttää olevan raivattu noin 0,30 metrin syvyyteen luonnolliseen maastoon verrattuna.

Löydämme samantyyppisiä rakenteita Châtillonnaisin metsistä: maapallosta ja kivistä koostuva pyöreä helmi, joka ympäröi hiilihapottoman tasaisen alueen. Bruno Chaume väittää, että tämä on jäljelle muinaisia tuplakaivauksia, joiden materiaalit on poistettu ja käytetty toiseen tarkoitukseen, kuten teiden täyttöä varten.

Haudat 1 ja 2


Kukkulan keskustassa, 1,80 m syvä, paikallaan olevassa kallionraossa, jonka mitta oli 1,50 m x 1 m, lepääsi kaksi luurankoa, jotka olivat laskeutuneet päästä häntään sivusuunnassa, jalat taipuneet. Suunta ei ole osoitettu.
Kuolleet, jotka haudattiin savipilareihin, peitettiin kivilevyillä.

Yhden kallojen, subdolichocephalic, ovaalirei'itys oli 27 mm x 39 mm vasemmalla temporoparietaalialueella. Aukon ohennetut reunat osoittavat täydellisen paranemisen ja osoittavat, että potilas on selvinnyt toimenpiteestä pitkään.

huonekalut


Kerätty arkeologinen aineisto koostuu vain kiviluikurista (Nicolardot, 1968, pl.6, nro 10) ja eräistä muodottomien keraamisten kappaleiden kappaleista, jotka murenivat heti, kun ne tulivat esiin. Neoliittisen hautaamisen hypoteesia voidaan siirtää varovasti.
Kaksi satunnaista hautaamista (haudat 3 ja 4) löydettiin kasvainmassasta, kaksinkertaisen keskihautauksen yläpuolella, sanomatta paljon muuta.

Hautaus 3


Julkaisematon, mainittu E: n käsikirjoituksessa Bertrand huonekalunsa luona.

huonekalut


- Massiivinen pronssinen sileä vääntömomentti, koristeltu vanteen uralla (Nicolardot, 1968, pl 35, nro 1). Hallstatt-finaali? Talletuspaikka: Dijonin arkeologinen museo.
G. Wamser on kuvaillut Itä-Ranskan Hallstatt-kulttuurille omistetussa tutkimuksessa "Bois de la Jeune Ronce" -rungon kalusteita.
Kirjailija mainitsee: " ... massiivinen vääntömomentti, jonka ulkopuolella on kaksi helmimaista kokoa ... " (Wamser, 1975: 122). Hänen kuvaus ei vastaa E. Bertrandin antamaa kuvausta, ja se on todennäköisesti sekaannusta. G. Wamserin ilmoittama koriste oli todennäköisesti kerätty toiseen tukiin, jonka P. Renard oli kaivanut (katso jäljempänä, Bois de Taviardin juusto).
- Kaksi onttoa pronssista suljettua jalkarengasta, jotka on koristeltu pystysuorilla viivoilla pienissä kolmen ryhmässä (Wamser, 1975, pl 24, nro 8). Hallstatt-finaali. Talletuspaikka: Dijonin arkeologinen museo (toista esinettä ei löydy museosta).
- Kaksi rannekorua (kuva 5), suljettu kiinteässä pronssissa, pyöreä, kuluneet sivureunoilla; korin epäsäännöllisiä pystysuoria ohuita raitoja rungon ulkoreunoilla. Halk. alanumero : 68 mm; halk. int. : 55 mm; edellä. : 6 mm. Keskimmäinen lopullinen Hallstatt. Talletuspaikka: Dijon 4: n arkeologinen museo.

Kuva 5.
Pronssiset rannekorut Bois de la Jeune Roncen juuresta (entinen Drioton-mallisto)
(Kutsu nro 517, piirustus J.-R. Bourgeois, Dijonin arkeologinen museo).


Hautaus 4huonekalut


- Rengas sileässä pronssissa (Nicolardot, 1968, pl 36 n ° 6). Hallstatt-finaali?
- Kiinteästä pronssista valmistettu suljettu rannekoru, koristeltu hienoilla vaakasuorilla säikeillä ulkokehossa (Nicolardot, 1968, pl 36 # 1). Hallstatt-finaali?
- Kiinteästä pronssista valmistettu avoin rannekoru, viimeistelty päistä kahdella pienellä leimalla (Nicolardot, 1968, laatta 36, nro 3). FouilBressey-sur-Tillessä sijaitsevassa Clair Bois -tuumion haudoissa (Ratel, 1977) on toimitettu viisi tämän tyyppistä rannekorua aikaisilta päiväajoilta tehdyistä hautausmaista varhaisesta La Tène anciennesta (Chaume, 1999, kuva 9-11). Huonekalujen talletuspaikka: Dijonin arkeologinen museo (entinen kokoelma Drioton?).

Kuten olemme sanoneet, meillä on vain vähän tietoa kaivauksista. Tämä vaikeuttaa nykyään saatavien tietojen hyödyntämistä. Kaksi hautaamista ilman tyypillisiä huonekaluja voivat olla neoliittisia ja kaksi satunnaista hautaamista näyttävät menevän takaisin lopulliseen Hallstattiin tai vanhaan La Teneen. Talletetaanko nämä haudat primitiivisen moundin laajentumiseen (takaosaan) tai lisätään siihen?

viittaus


Jean-Pierre Devaux, " Afrikan vuoren alkuhistoriallinen ympäristö: Julkaisematon tieto 19. vuosisadan lopulla tehdyistä rumpujyrsinnöistä. ja 1900-luvun alkupuolella. Coucheyssa (Côte-d'Or) », Itä-alueen arkeologinen katsaus, osa 56 | 2007, lähetetty 20. helmikuuta 2009, saatavana 16. marraskuuta 2015.

kirjailija


Jean-Pierre Devaux, amatööriarkeologi, 21 rue de la Combette, Domoisin kylä, 21600 Fenay, © Kaikki oikeudet pidätetään.

Linkki alkuperäisiin sähköisiin asiakirjoihin:


https://rae.revues.org/5236

Sijainti +/- 4 metriä.Ota yhteyttä kirjoittajaan
Jaa
Selostaa